Microbiologie de la viande hachée
No Thumbnail Available
Date
2020-08-26
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Université Abbes Laghrour -Khenchela-
Abstract
Abstract
Minced meat is a very perishable food. This product is widely consumed in
Algeria, however this consumption is always linked to health risks, in particular the
microbiological risks resulting from the development of pathogenic germs, such as
Staphylococci and Salmonella. The improving of this situation necessarily requires
improving the hygienic conditions for slaughter, transport and processing of meat to the
retailer.
ملخص
اللحم المفروم طعام سريع التلف. يستهلك هذا المنتج على نطاق واسع في الجزائر، إلا أن هذا الاستهلاك يرتبط دائما بالمخاطر الصحية ولا سيما المخاطر الميكروبيولوجية الناتجة عن تطور الجراثيم المسببة للأمراض، مثل المكورات العنقودية والسالمونيلا. يتطلب تحسين هذا الوضع بالضرورة تحسين الظروف الصحية من ذبح اللحوم ونقلها ومعالجتها حتى بائع التجزئة.