Repository logo
  • English
  • Català
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Italiano
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Polski
  • Português
  • Português do Brasil
  • Suomi
  • Svenska
  • Türkçe
  • Tiếng Việt
  • Қазақ
  • বাংলা
  • हिंदी
  • Ελληνικά
  • Yкраї́нська
  • Log In
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
Repository logo

Dspace KHENCHELA

  • Communities & Collections
  • All of DSpace
  • English
  • Català
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Italiano
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Polski
  • Português
  • Português do Brasil
  • Suomi
  • Svenska
  • Türkçe
  • Tiếng Việt
  • Қазақ
  • বাংলা
  • हिंदी
  • Ελληνικά
  • Yкраї́нська
  • Log In
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
  1. Home
  2. Browse by Author

Browsing by Author "RimFatima Zahra"

Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
  • No Thumbnail Available
    Item
    Étude De La Qualité Microbiologique De La Conserve Du Concentré De Tomate
    (Université Abbes Laghrour -Khenchela-, 2022) Hamidi Athir-Eddine; RimFatima Zahra; Berrani Amina
    Abstract This study is devoted to the evaluation of the microbiological quality of canned tomato paste. In order to achieve this objective, three samples of canned tomato concentrate were subjected to microbiological analysis immediately after opening and after seven days of opening and storage of the cans in the laboratory refrigerator at 4 °C, the results of the analyzes were compared to the Algerian standards. The canned quality indicators sought and counted were total aerobic mesophilic flora, sulphite-reducing Clostridium, faecal and total coliforms, Staphylococcus aureus, Salmonella and yeasts and moulds. Our results revealed the absence of total aerobic mesophilic flora, sulphite-reducing Clostridium, faecal and total coliforms, Staphylococcus aureus, Salmonella and yeasts and molds in the three samples analyzed. Furthermore, only the presence of sulphite-reducing Clostridium was detected in the two samples analyzed after seven days of opening and storage. ملخص هذه الدراسة مخصصة لتقييم الجودة الميكروبيولوجية لمركز الطماطم المعلب من أجل تحقيق هذا الهدف، تم إخضاع ثلاث عينات من مركز الطماطم المعلب للتحليل الميكروبيولوجي مباشرة بعد الفتح وبعد سبعة أيام من فتح العلب وتخزينها في ثلاجة المختبر عند 4 درجات مئوية، تم مقارنة نتائج التحاليل بالمعايير الجزائرية. كانت مؤشرات الجودة للطماطم المعلبة التي تم البحث عنها وحسابها هي flore aérobie mésophile staphylococcus coliformes totaux, coliformes fécaux Clostridium sulfito-réducteurs ⚫totale ,moisissures, aureus Salmonella و .levures كشفت نتائجنا عن عدم وجود Clostridium sulfito-flore aerobie mesophile totale salmonelles, Staphylococcus aureus coliformes totaux, coliformes fécaux réducteurs ,moisissures و levures في العينات الثلاثة التي تم تحليلها. علاوة على ذلك، تم الكشف عن وجود فقط Clostridium sulfito-réducteurs في العينتين اللتين تم تحليلهما بعد سبعة أيام من الفتح والتخزين.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Cookie settings
  • Privacy policy
  • End User Agreement
  • Send Feedback