Repository logo
  • English
  • Català
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Italiano
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Polski
  • Português
  • Português do Brasil
  • Suomi
  • Svenska
  • Türkçe
  • Tiếng Việt
  • Қазақ
  • বাংলা
  • हिंदी
  • Ελληνικά
  • Yкраї́нська
  • Log In
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
Repository logo

Dspace KHENCHELA

  • Communities & Collections
  • All of DSpace
  • English
  • Català
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Italiano
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Polski
  • Português
  • Português do Brasil
  • Suomi
  • Svenska
  • Türkçe
  • Tiếng Việt
  • Қазақ
  • বাংলা
  • हिंदी
  • Ελληνικά
  • Yкраї́нська
  • Log In
    New user? Click here to register.Have you forgotten your password?
  1. Home
  2. Browse by Author

Browsing by Author "Laacisse Zerouala"

Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
  • No Thumbnail Available
    Item
    Evaluation de la qualité microbiologique de certains poissons commercialisés dans la région de Khenchela
    (Université Abbes Laghrour -Khenchela-, 2023-06-19) Remili Belkisse; Ghaoui Maroua; Laacisse Zerouala; Encadreur: YAKHLEF W.
    Abstract The evaluation of the hygienic quality of fish marketed in the city of Khenchela revealed good freshness for most samples. The microbiological analysis, showed a high level of FTAM which exceeds the Algerian standards and a total absence of faecal coliforms, ASR and pathogenic germs in 100% of the analyzed fish. Pseudomonas putida, Staphylococcus xylosus, Micrococcus sp., Citrobacter koseri, and numerous yeasts and molds were isolated from the flesh of the analyzed fish. This study confirms that rigorous microbiological monitoring is very necessary in order to improve the sanitary quality of fish. ملخص أظهر تقييم الجودة الصحية للأسماك المسوقة في مدينة خنشلة طزاجة جيدة لمعظم العينات من ناحية أخرى، أظهر التحليل الميكروبيولوجي وجود نسبة عالية من FTAM تتجاوز المعايير الجزائرية وغيابًا تامًا للبكتيريا القولونية البرازية وASR والجراثيم المسببة للأمراض في كل عينات الأسماك التي تم تحليلها. تم عزل Pseudomonas putida و Staphylococcus xylosus و Micrococcus sp و Citrobacter koseri والعديد من الخمائر والفطريات من لحم الأسماك التي تم تحليلها تؤكد هذه الدراسة أن المراقبة الميكروبيولوجية الدقيقة ضرورية للغاية من أجل تحسين الجودة الصحية للأسماك.

DSpace software copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Cookie settings
  • Privacy policy
  • End User Agreement
  • Send Feedback